Πώς να αντιμετωπίσετε την οστεοαρθρίτιδα με λαϊκές θεραπείες στο σπίτι

Βλάβη στην άρθρωση του γόνατος με οστεοαρθρίτιδα

Η οστεοαρθρίτιδα των αρθρώσεων χαρακτηρίζεται από εκφυλιστικές-δυστροφικές αλλαγές στον ιστό του χόνδρου, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο λεπτός και να εξαφανίζεται εντελώς από τις αρθρικές επιφάνειες. Με μια τέτοια ασθένεια, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε τη θεραπεία εγκαίρως, έτσι ώστε η ασθένεια να μην προχωρήσει στο τελευταίο στάδιο, όταν απαιτείται μόνο χειρουργική θεραπεία. Η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί όχι μόνο με συνθετικά φάρμακα, αλλά και με τη βοήθεια της παραδοσιακής ιατρικής. Η θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας με λαϊκές θεραπείες είναι δυνατή στο σπίτι.

Πώς οργανώνετε σωστά τη θεραπεία στο σπίτι;

Κατά τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας με λαϊκές μεθόδους στο σπίτι, πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες - τότε η θεραπεία θα επιτύχει τον στόχο της και η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να σταματήσει. Ακολουθούν μερικές συστάσεις από τους λαϊκιστές:

 • Στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας με λαϊκές θεραπείες, χρησιμοποιήστε μόνο αποδεδειγμένες λαϊκές μεθόδους, μην εμπιστεύεστε τις συνταγές από αγνώστους που δεν ειδικεύονται στην εναλλακτική ιατρική.
 • Λάβετε πληροφορίες από ιστότοπους αφιερωμένους σε εναλλακτικές θεραπείες.
 • μην αλλάξετε το ποσοστό των κεφαλαίων που συνθέτουν τη συνταγή. Εάν ένα συστατικό απουσιάζει, τότε είναι καλύτερο να μην το αντικαταστήσετε - είναι καλύτερα να βρείτε ένα άλλο φάρμακο.
 • ακολουθήστε αυστηρά τη σειρά και την τεχνολογία κατασκευής φαρμάκων ·
 • μελετήστε προσεκτικά τη σύνθεση - είναι πιθανό να υπάρξει αλλεργική αντίδραση σε ορισμένα φάρμακα.
 • αγοράστε λαϊκές θεραπείες για την οστεοαρθρίτιδα σε φαρμακεία ή βοτανολόγους, δεν πρέπει να αγοράζετε βότανα σε αυθόρμητες αγορές ή να τα συλλέγετε μόνοι σας εάν δεν γνωρίζετε πολλά γι 'αυτά.
 • μην αγοράζετε έτοιμα μίγματα από τα χέρια σας - κανείς δεν είναι υπεύθυνος για τη σύνθεσή τους.
 • Σε περίπτωση χρόνιων παθήσεων, καρδιαγγειακών παθήσεων, παθήσεων του πεπτικού συστήματος, επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν είναι απαραίτητο.

Εάν ακολουθήσετε όλες τις συστάσεις, η θεραπεία σύντομα θα δείξει τα πρώτα αποτελέσματα. Ελλείψει θετικής δυναμικής, αξίζει να αλλάξετε το προϊόν - ίσως δεν θα ταιριάζει και θα πρέπει να επιλέξετε ένα αναλογικό.

Εξωτερικά φάρμακα

Στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας, η χρήση εξωτερικών παραγόντων έχει μεγάλη σημασία. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκτελούνται όλες οι διαδικασίες σωστά και με ακρίβεια, καθώς οι φαρμακευτικές ουσίες πρέπει να απορροφώνται στο μέγιστο από το δέρμα και να παραδίδονται στην άρθρωση που έχει υποστεί βλάβη από τη νόσο. Εάν εμφανιστεί αρνητική δερματική αντίδραση, η εξωτερική θεραπεία με αυτά τα φάρμακα πρέπει να διακοπεί - αυτό σημαίνει ότι έχει αρχίσει μια αλλεργική αντίδραση.

Κρυοθεραπεία

Η θεραπεία με κρύο χρησιμοποιείται ως μία από τις μεθόδους φυσιοθεραπείας σε ιατρική εγκατάσταση. Ακόμα κι έτσι, οι Narodniks το προσάρμοσαν με επιτυχία στις οικιακές συνθήκες και το χρησιμοποιούσαν για πολλά χρόνια. Η κρυοθεραπεία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί όταν η νόσος έχει επιδεινωθεί και ο ασθενής μαστίζεται από πόνο από οστεοαρθρίτιδα. Όταν χρησιμοποιείται με κρυολόγημα, είναι δυνατόν να επιβραδυνθούν οι μεταβολικές διεργασίες, να ανακουφιστεί το πρήξιμο και να μειωθεί το όριο του πόνου.

Αναφορά!Δεδομένου ότι οι εφαρμογές με το θεραπευτικό κρύο είναι βραχυπρόθεσμες, επιτυγχάνεται το αποτέλεσμα της παλμοθεραπείας - οι μεταβολικές διαδικασίες επιβραδύνονται μόνο για μικρό χρονικό διάστημα, μετά το οποίο επανενεργοποιούνται.

Η θεραπεία με κρύο στο σπίτι είναι πολύ απλή - στο ψυγείο ή στην κατάψυξη είναι απαραίτητο να κρυώσετε ένα πλαστικό μπουκάλι 0, 5 λίτρων με νερό και να το τυλίξετε σε ένα μαλακό πανί και να το εφαρμόσετε στην προσβεβλημένη άρθρωση για 10-15 λεπτά. Μετά την εφαρμογή, γίνεται διάλειμμα για περίπου μία ώρα και η κρυοθεραπεία επαναλαμβάνεται ξανά. Μην εφαρμόζετε κρύο χωρίς τύλιγμα - ένα τέτοιο στρες στις αρθρώσεις αντενδείκνυται στην οστεοαρθρίτιδα. Μετά την εφαρμογή, μπορείτε να κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ.

Οι μέθοδοι κρυοθεραπείας απαγορεύονται για όσους έχουν αλλεργικές αντιδράσεις στο κοινό κρυολόγημα, αρθρίτιδα, στεφανιαία νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο και υψηλή αρτηριακή πίεση. Απαγορεύεται η πραγματοποίηση κρυοθεραπείας για έγκυες γυναίκες.

Πηλός

Η θεραπευτική άργιλος βοηθά επίσης στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας των αρθρώσεων. Χρησιμοποιείται εδώ και καιρό στη θεραπεία των μυοσκελετικών διαταραχών και οι λαϊκιστές έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από δώδεκα συνταγές με πηλό. Ο πηλός διακρίνεται από μοναδικές αναγεννητικές ιδιότητες - βοηθά στην ανακούφιση της φλεγμονώδους διαδικασίας και προάγει την ανάκτηση του σώματος. Η κατασκευή συμπιέσεων με βάση τον πηλό μπορεί γρήγορα να απαλλαγεί από τον πόνο στις αρθρώσεις που μαστίζει τους ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα.

Χάρη στον πηλό, το δέρμα τρέφεται τέλεια και ενυδατώνεται - όλα αυτά επηρεάζουν γρήγορα την κατάσταση των αρθρώσεων. Το αποτέλεσμα επηρεάζει κυρίως εκείνες τις αρθρώσεις που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Οι εφαρμογές θα είναι αποτελεσματικές στην περιοχή της οστεοαρθρίτιδας του ώμου και της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, καθώς και της οστεοαρθρίτιδας της άρθρωσης του γόνατος και των χεριών, των δακτύλων.

Η θεραπεία με πηλό δεν έχει παρενέργειες, αλλά οι γιατροί δεν συνιστούν τη χρήση της για έγκυες γυναίκες και ασθενείς με παθήσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων. Ο πηλός επίσης δεν χρησιμοποιείται για φυματιώδεις μυοσκελετικές βλάβες.

κολλιτσίδα

Τα φύλλα κολλιτσίδας είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για την οστεοαρθρίτιδα των αστραγάλων και των γόνατων. Για να χρησιμοποιήσετε κολλιτσίδα, είναι απαραίτητο να το συλλέξετε σε μια οικολογικά καθαρή περιοχή, να ξεπλύνετε τα φύλλα μόνοι σας και να ζυμώσετε με έναν πλάστη.

Κομπρέσα κολλιτσίδας για θεραπεία οστεοαρθρίτιδας

Γίνονται λιγότερο ελαστικά και μπορούν ακόμη και να εμφανίσουν χυμό. Σε αυτή τη μορφή, το φύλλο εφαρμόζεται στα προσβεβλημένα γόνατα ή τους αστραγάλους και αποθηκεύεται με τη μορφή εφαρμογής για αρκετές ώρες. Αυτό το εργαλείο θα βοηθήσει στην ενεργοποίηση των μεταβολικών διεργασιών, στη βελτίωση του τροφισμού των ιστών, στην ενίσχυση των οστών και των μυών. Το Burdock βοηθά επίσης στην εκκένωση του περιττού αλατιού από το ανθρώπινο σώμα.

Εάν ο πόνος της οστεοαρθρίτιδας υποχώρησε με τη χρήση κολλιτσίδας, συνιστάται η συνταγή να αλλάξει. Αυτό κάνει το φάρμακο για την οστεοαρθρίτιδα ακόμη πιο δυνατό. Για να γίνει αυτό, το κολλιτσάκι συλλέγεται και πλένεται και στη συνέχεια στρίβεται μέσω ενός μύλου κρέατος για να κάνει έναν υγρό πολτό.

Τοποθετείται στην επιφάνεια της άρρωστης άρθρωσης και τυλίγεται με ένα ολόκληρο φύλλο κολλιτσίδας και πάνω από αυτό με ένα ζεστό πανί έτσι ώστε το φάρμακο να θερμαίνεται από τη θερμότητα του σώματος. Αυτή η συνταγή έχει ακόμη πιο ισχυρό ενισχυτικό αποτέλεσμα και συνεπώς συνιστάται όχι μόνο για την οστεοαρθρίτιδα, αλλά και για την ουρική αρθρίτιδα και τους ρευματισμούς.

Μέλι, πρόπολη και αλόη

Από μέλι, πρόπολη και αλόη μπορείτε να φτιάξετε μια μοναδική αλοιφή, η οποία στις ιδιότητές της ξεπερνά πολλά παραδοσιακά φάρμακα κατά της οστεοαρθρίτιδας. Είναι δύσκολο να το φτιάξεις, αλλά αξίζει τον κόπο να το φτιάξεις. Για να προετοιμάσετε την αλοιφή, είναι απαραίτητο να επιλέξετε φυσικά συστατικά και αυτό είναι καλύτερο με πραγματικούς μελισσοκόμους. Στο αρχικό στάδιο, πρέπει να προετοιμάσετε ένα μελισσοκόμο - μια κουταλιά της σούπας αυτού του συστατικού αλέθεται σε 100 ml ζεστού φυτικού ελαίου. Μετά από αυτό, το προϊόν τοποθετείται στο ψυγείο για ένα δεκαπενθήμερο.

Το επόμενο βήμα είναι η παραγωγή πρόπολης. Συνθλίβεται και αναδεύεται με νερό και μετά την καθίζηση του υγρού, το υπόλειμμα ξηραίνεται και χύνεται με αλκοόλη σε αναλογία μίας κουταλιάς σούπας προς 10 ml του μείγματος. Το μείγμα χύνεται σε δοχείο από σκούρο γυαλί και διατηρείται για δύο εβδομάδες.

Το τρίτο βήμα είναι η προετοιμασία της αλόης. Αρκετά χοντρά φύλλα χαρτιού από κάτω κόβονται και τυλίγονται σε χαρτί. Η αλόη πρέπει επίσης να διατηρηθεί στο ψυγείο για δύο εβδομάδες. Μετά το πέρας του χρόνου, μερικά φύλλα θα γίνουν μαύρα - θα πρέπει να απορριφθούν και τα πράσινα φύλλα θα θρυμματιστούν και θα συμπιεστούν από το χυμό.

Σπουδαίος!Μετά από δύο εβδομάδες, όταν το Podmore, η Πρόπολη και η Αλόη είναι έτοιμα, αναμειγνύονται και τα τρία συστατικά και στη συνέχεια προστίθεται περισσότερο σιρόπι. Παρασκευάζεται ως εξής - δύο κουταλιές της σούπας μέλι διαλύονται σε ένα ποτήρι νερό και προστίθεται μια κουταλιά της σούπας νεαρό πεύκο και ερυθρελάτη (θρυμματισμένα βλαστάρια). Αυτό το μείγμα σιγοβράζεται σε υδατόλουτρο μέχρι να πήξει.

Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, χύνεται σε έτοιμο μέλι, podmore και αλόη και αναμειγνύεται. Τελικά, θα πρέπει να πάρετε μια αλοιφή στη συνοχή, λιπαίνεται αρκετές φορές την ημέρα για κατεστραμμένες αρθρώσεις. Χάρη στη δράση αυτού του παράγοντα, ο ιστός του χόνδρου στις αρθρώσεις του ισχίου ή του γόνατος αποκαθίσταται ενεργά.

Αλλα μέσα

Υπάρχουν και άλλα μέσα αντιμετώπισης της οστεοαρθρίτιδας. Αυτές οι συνταγές χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως και θα βοηθήσουν στη θεραπεία της νόσου. Για να απαλλαγείτε από τον πόνο από την οστεοαρθρίτιδα, πρέπει να αναμίξετε 100 γραμμάρια χυμού αλόης, 200 γραμμάρια μέλι και 300 γραμμάρια βότκας. Το προκύπτον μίγμα εγχύεται για τρεις ημέρες, συνιστάται να τοποθετήσετε το δοχείο σε σκοτεινό μέρος. Το προκύπτον προϊόν εφαρμόζεται στην πονεμένη άρθρωση τη νύχτα, έτσι ώστε η συμπίεση να διαρκεί τουλάχιστον οκτώ ώρες. Η πορεία της θεραπείας με αυτό το φάρμακο είναι δέκα ημέρες. Εάν η θεραπεία πρέπει να παραταθεί, μπορούν να γίνουν άλλες δέκα διαδικασίες.

Τα αποτελεσματικά φάρμακα για κοινές παθολογίες περιλαμβάνουν μουστάρδα. Υπάρχει επίσης μια συνταγή σκόνης μουστάρδας για την οστεοαρθρίτιδα. Εκτός από μουστάρδα, η συνταγή περιλαμβάνει μέλι και φυτικό έλαιο. Όλα τα συστατικά λαμβάνονται στην ίδια ποσότητα - δύο κουταλιές της σούπας, αναμειγνύονται και θερμαίνονται σε υδατόλουτρο. Το μείγμα τοποθετείται σε ένα καθαρό βαμβακερό ύφασμα καλυμμένο με μαρμαρυγία και ένα άλλο παχύ και ζεστό πανί πάνω του. Η προκύπτουσα συμπίεση εφαρμόζεται στην περιοχή της κατεστραμμένης άρθρωσης για τουλάχιστον δύο ώρες.

Το αλάτι με το μέλι έχει καλές επιδράσεις στις αρθρώσεις. Αυτή η συνταγή προορίζεται κυρίως για τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος - οστεοαρθρίτιδας της άρθρωσης του γόνατος. Για να προετοιμάσετε το προϊόν θα χρειαστείτε δύο κουταλιές της σούπας κανονικό επιτραπέζιο αλάτι (όχι επιπλέον! ) Ανακατέψτε το με μία κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι. Είναι καλύτερο να λαμβάνετε το πιο συνηθισμένο θαλασσινό αλάτι χωρίς αρωματικές ουσίες.

Προσθέστε δύο έως τρεις κουταλιές της σούπας μέλι στο αλάτι και ανακατέψτε για να διαλυθεί το αλάτι και διαλύστε με το μέλι. Το προκύπτον μίγμα απλώνεται σε ένα πανί διπλωμένο σε πολλά στρώματα, καλύπτεται με ένα πάνω στρώμα και εφαρμόζεται στην άρθρωση. Από πάνω, η μάζα τυλίγεται με σελοφάν ή ένα ζεστό πανί - σε αυτή την περίπτωση είναι ακόμη σκόπιμο να αφήσετε το προϊόν να σταθεί όλη τη νύχτα, έτσι ώστε η συμπίεση να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο στην κρύα εποχή.

Μπορείτε να επεξεργαστείτε τον μεταταρσιακό σύνδεσμο του ποδιού με κολλιτσίδα και τερεβινθίνη. Η τερεβινθίνη πρέπει να απλώνεται σε λεπτό στρώμα στην επιφάνεια του φύλλου, δεν χρειάζεται να εφαρμόζεται πολύ, μετά την οποία το φύλλο εφαρμόζεται στον μετατάρσιο, στερεώνεται με μεμβράνη και αφήνεται όλη τη νύχτα. Η πρόπολη έχει παρόμοιο αποτέλεσμα σε αυτό το σημείο - πρέπει να ζυμωθεί σε μια απαλή σύσταση στα χέρια και να διανεμηθεί πάνω στον μεταταρσιακό σύνδεσμο και να στερεωθεί με μεμβράνη κυτταρίνης όλη τη νύχτα.

Η περιάρθρωση του ώμου και της ωμοπλάτης αντιμετωπίζεται με μια πολυετή μαργαρίτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο φρέσκο όσο και αποξηραμένο γρασίδι. Το προϊόν πρέπει να χύνεται με βραστό νερό και να απλώνεται σε έναν επίδεσμο γάζας, ο οποίος στη συνέχεια εφαρμόζεται στην άρθρωση που πάσχει από οστεοαρθρίτιδα. Από πάνω, η πληγή είναι μονωμένη με μια κομπρέσα με ένα παχύ ύφασμα ή μάλλινο μαντήλι. Αυτή η συμπίεση γίνεται καλύτερα τη νύχτα.

Εσωτερικοί πόροι

Είναι δυνατή η θεραπεία του ώμου, του γόνατος και άλλων αρθρώσεων όχι μόνο με εξωτερικά, αλλά και με εσωτερικά σκευάσματα. Είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε προϊόντα για εσωτερική χρήση αποκλειστικά με ιατρική συνταγή, τηρώντας τις προτεινόμενες αναλογίες. Σε αυτή την περίπτωση, η θεραπεία θα δώσει τα αποτελέσματά της. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να εγκαταλείψετε τα φάρμακα που συνιστά ο γιατρός - πολλές λαϊκές θεραπείες για εσωτερική θεραπεία συνδυάζονται επιτυχώς με χονδροπροστατευτικά και άλλα φάρμακα.

φύλλα δάφνης

Ένα πολύ γνωστό φάρμακο για πολλούς - ένα αφέψημα από φύλλα δάφνης θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την ασθένεια. Το φύλλο δάφνης είναι μοναδικό στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.

Αφέψημα φύλλων δάφνης στην οστεοαρθρίτιδα

Αυτή η επίδραση στην κατεστραμμένη άρθρωση βελτιώνει τις μεταβολικές διεργασίες και βελτιώνει την πρόσβαση των θρεπτικών ουσιών στον ιστό του χόνδρου. Αντιμετωπίζει τέλεια τη δαφνική αρθρίτιδα των αρθρώσεων του αγκώνα και του γόνατος.

Ένα αφέψημα από φύλλα δάφνης παρασκευάζεται ως εξής. Δέκα γραμμάρια ξερά φύλλα δάφνης χύνονται σε ένα ποτήρι με προθερμασμένο νερό και βράζουν στη φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, είναι απαραίτητο να αναγνωρίσετε 5 λεπτά και να μαγειρέψετε το φύλλο δάφνης σε χαμηλή φωτιά.

Μετά από αυτό, το προϊόν επιμένει κάτω από το καπάκι για άλλες πέντε ώρες. Το προκύπτον υγρό πίνεται σε ίσες δόσεις (αρκετές γουλιές) όλη την ημέρα. Το επόμενο πρωί ετοιμάζεται μια νέα θεραπεία. Είναι απαραίτητο να πάρετε ζωμό δάφνης για τρεις ημέρες. Μετά από αυτό, συνιστάται να κάνετε ένα εβδομαδιαίο διάλειμμα και να συνεχίσετε τη θεραπεία.

Ένα αφέψημα από φύλλα δάφνης δεν είναι μια απόλυτα ασφαλής θεραπεία. Απαγορεύεται η λήψη εγκύων γυναικών και θηλάζουσων μητέρων, καθώς και ασθενών με γαστρικό έλκος και έλκος δωδεκαδακτύλου. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ότι το φύλλο δάφνης είναι ένα ισχυρό αλλεργιογόνο - δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το ζωμό σε ασθενείς που είναι επιρρεπείς σε αλλεργικές αντιδράσεις.

ζελατίνη

Η ζελατίνη είναι ένα απαραίτητο συστατικό στην οστεοαρθρίτιδα. Με τη βοήθειά του, μπορείτε όχι μόνο να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα, αλλά και να θεραπεύσετε το ελάττωμα στον ιστό του χόνδρου, καθώς η ζελατίνη περιέχει τις απαραίτητες ουσίες για την αποκατάσταση της κατεστραμμένης δομής του χόνδρου.

Η ζελατίνη βελτιώνει την ελαστικότητα του χόνδρου και βοηθά στην ενίσχυση των στοιχείων της άρθρωσης. Δεδομένου ότι η ζελατίνη περιέχει κολλαγόνο στη σύνθεσή της, βοηθά στη διασφάλιση της αντοχής των ιστών. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να πιείτε ζελατίνη και να αραιώσετε μια κουταλιά της σούπας του προϊόντος σε ένα ποτήρι ζεστό νερό.

Οι γιατροί συνιστούν επίσης τη χρήση ζελατίνης για την προετοιμασία διαφόρων πιάτων. Οι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα μπορούν να φάνε κρέμα ζελέ, ζελέ ζελέ - η ζελατίνη προστίθεται επίσης εδώ. Μεταξύ των γλυκών πιάτων, μαρμελάδα, ζελέ, ζελέ είναι χρήσιμα. Συνήθως η ζελατίνη δεν προκαλεί προβλήματα υγείας, αλλά η ζελατίνη δεν συνιστάται σε ασθενείς με αυξημένη πήξη αίματος για να αποφευχθεί η εμφάνιση θρόμβων αίματος.

Σπουδαίος!Δεν πρέπει να τρώτε ζελατίνη εάν πάσχετε από ουρολιθίαση, έχετε πέτρες στα νεφρά ή την ουροδόχο κύστη ή υποφέρετε από διαταραχές του μεταβολισμού του νερού-αλατιού.

Αλλα μέσα

Η σειρά είναι ένα από τα παλιά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας. Τα μέσα με έναν αριθμό έχουν εξαιρετικό μεταβολικό αποτέλεσμα και επίσης ανακουφίζουν τη φλεγμονή των μαλακών ιστών, η οποία συχνά σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα. Για να προετοιμάσετε το προϊόν, πρέπει να επιμείνετε σε δύο κουταλιές της σειράς για είκοσι λεπτά. Τρεις τέτοιες εγχύσεις πρέπει να προετοιμάζονται καθημερινά - το πίνουν φρέσκο μόλις κρυώσει λίγο. Πιείτε το φάρμακο για ένα μήνα.

Παράλληλα με αυτήν την έγχυση, συνιστάται να κάνετε μια σειρά από μπάνια. Γίνεται ισχυρή λύση, ένα λίτρο ανά δέκα λίτρα νερού. Λόγω του γεγονότος ότι το βότανο του λώρου περιέχει μοναδικές ουσίες που προάγουν την ενεργοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος και των τανινών. Είναι καλό να χρησιμοποιείται για φλεγμονή όταν η ασθένεια σχετίζεται με αρθρίτιδα, καθώς και για τη θεραπεία της κοξαρθρίτιδας ή της οστεοαρθρίτιδας της γνάθου.

Μεταξύ των φυτικών παρασκευασμάτων, ένας παράγοντας πολλαπλών συστατικών που βασίζεται σε χαμομήλι, αθάνατο και βαλσαμόχορτο είναι αποτελεσματικός. Προστίθενται επίσης πυρετώδεις αγριόχοιροι και μετάξι καλαμποκιού. Όλα τα συστατικά πρέπει να αναμειχθούν και να θρυμματιστούν. Μια κουταλιά της σούπας από το προϊόν χύνεται με ένα ποτήρι βραστό νερό και στη συνέχεια αφήνεται κάτω από το καπάκι για δύο ώρες. Συνιστάται να λαμβάνετε το φάρμακο τρεις φορές την ημέρα σε μισό ποτήρι 30 λεπτά πριν από τα γεύματα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι τουλάχιστον έξι εβδομάδες.

Φύλλα σημύδας που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας

Για να θεραπεύσετε την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος, πρέπει να πάρετε τρίχρωμα φύλλα βιολέτας, τσουκνίδας και σημύδας σε ίσα μέρη. Όλα τα συστατικά αναμιγνύονται και μια κουταλιά της σούπας από το προϊόν χύνεται σε ένα σμάλτο. Χύνεται με ένα ποτήρι βραστό νερό και θερμαίνεται σε υδατόλουτρο για 15 λεπτά. Πρέπει να πίνετε μισό ποτήρι δύο φορές την ημέρα. Εάν δεν υπάρχει αποτέλεσμα, το δραστικό συστατικό διπλασιάζεται.

Βοηθά στη διαχείριση της οστεοαρθρίτιδας του καρπού και του σκόρδου. Αυτό είναι ένα πολύ γνωστό λαϊκό φάρμακο για πολλές ασθένειες. Βοηθά επίσης στην οστεοαρθρίτιδα. Το φάρμακο όχι μόνο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά βοηθά επίσης στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Επιπλέον, χάρη στο σκόρδο, είναι δυνατό να κορεστεί η άρθρωση με τόσο σημαντικές ενώσεις όπως το θείο και το σελήνιο.

Το φάρμακο παρασκευάζεται ως εξής - πολλές σκελίδες σκόρδου συνθλίβονται και αλέθονται σε πολτό. Στη συνέχεια, το σκόρδο αναμειγνύεται με λιναρόσπορο ή καλαμποκέλαιο και για ένα μέρος σκόρδου είναι απαραίτητο να ληφθούν δώδεκα μέρη λαδιού. Δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι με οποιοδήποτε άλλο συστατικό - αυτό είναι μια πηγή ωμέγα -3 οξέων που συμμετέχουν στην αποκατάσταση του ιστού του χόνδρου. Το φάρμακο λαμβάνεται 5-10 λεπτά πριν από το πρωινό. Η διάρκεια της θεραπείας είναι τουλάχιστον δύο μήνες. Μετά από αυτό, απαιτείται δεκαήμερο διάλειμμα και η θεραπεία επαναλαμβάνεται.

κριτικές

Για να μάθετε ποια μέσα είναι καλύτερα, μπορείτε να διαβάσετε τις κριτικές ασθενών που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει εναλλακτικές θεραπείες.

 • Πρώτη ανασκόπηση, άνδρας, 42 ετών: «Πρόσφατα διαγνώστηκα με DOA βαθμού 2 της άρθρωσης του ώμου. Ο πόνος ήταν σαν την κόλαση, αλλά η γυναίκα μου έφτιαξε ένα φάρμακο από μέλι, podmore και αλόη. Αυτή η αλοιφή με έσωσε κυριολεκτικά από την εξέλιξη της οστεοαρθρίτιδας και απαλλάχτηκε από τον πόνο. "
 • Δεύτερη αξιολόγηση, γυναίκα, 67 ετών: «Διαγνώστηκα με συμπτώματα κοξαρθρίτιδας, αλλά ευτυχώς σε πρώιμο στάδιο. Χρησιμοποίησα μπάνια με κορδόνι και το ήπια σε κλειστό χώρο. Ενώ με παρακολουθούν, δεν υπάρχει επιδείνωση, εντείνω τη θεραπεία με χονδροπροστατευτικά, κάνω θεραπευτικές ασκήσεις. "
 • Τρίτη γνώμη, άντρας, 70 ετών: «Η αρθρίτιδα των χεριών έχει αναπτυχθεί από καιρό - είμαι μηχανικός στο επάγγελμα, προφανώς η δουλειά είχε αποτέλεσμα. Οι παραδοσιακές θεραπείες με βοηθούν λίγο, αλλά κάνω τακτικά κομπρέσες με κολλιτσίδα και τερεβινθίνη - ανακουφίζουν τον πόνο και τη φλεγμονή. "

Η θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας στο σπίτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τον εαυτό σας και να προσθέσετε στην επίσημη θεραπεία που έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας. Όταν αντιμετωπίζεται με τις πιο αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες, η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να νικηθεί.